Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de Ina in Prajituri, 8 Ian 2011 | 18711 vizualizari

 

Buuneeeee!!!!!

 

INGREDIENTE

Aluat de eclere:
  • 125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare
    Crema:     
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • un pachet  margarina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
    Decor:      
  • Ciocolata menaj 
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Eclere:   Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem  pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si  capata consistenta unei mamaligutze tari.  Dam deoparte, iar cand  este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat bine primul ) , obtinand un  aluat lipicios.
Cu o punga de ornat ( cine are, ca eu nu mai am  :))) ) se toarna bastonase  de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, pana se  rumenesc  bine deasupra.
Crema:  2 plicuri de budinca de vanilie preparate cu 0,8 litri de lapte ( nu 1 litru, cum scrie pe plic )  si 8 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e putin calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, pentru omogenizare.
Asamblare:  Taiem pe lung fiecare gogoshica de ecler si umplem cu crema de vanilie.
Glazurare: Topim 3-4 tablete de ciocolata menaj, luam ciocolata topita cu o lingurita  si  trecem repede peste eclere, lasand sa curga ciocolata in fir subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (155)

DIANA B 1

12.01.2011, 11:23

@Diaconta , morosanca , nu gluma

meosiris 1

12.01.2011, 23:12

Ce bine arata! Ti-au iesit super! felicitari! Chiar ar trebui sa fac si eu o tura de eclere .

Ina 1

13.01.2011, 13:12

Multumesc, Meosiris. Chiar e o reteta usoara, desi nu pare.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu dulceata de visine